خاموش روشن شدن کیس

ADS


sanely miri 4 سال قبل

سلام خسته نباشید
وقتی دکمه ی پاور رو میزنم  که کامپیوتر روشن شه، کیس شروع به کار میکنه  و خودش چند ثانیه کوتاه بعد، خاموش میشه و دوباره روشن میشه و همین طور ادامه میده به روشن و خاموش شدن
چیکار باید بکنم؟ممنون میشم پاسخ بدین.

1 پاسخ
پشتیبانی تیم پاسخ گو سایت 4 سال قبل

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز,
دلایل خاموش شدن متوالی سیستم بعد از چند ثانیه :
۱ – ایراد در کارکرد فن خنک کننده CPU
فن (خنک کننده) از روی سی پی یو جدا شده است، خراب شده است یا سیم اتصال آن به روی بورد معیوب شده(یا جدا شده) و نمی تواند به درستی سی پی یو را خنک کند.
به همین دلیل دمای سی پی یو بالا می رود (البته در این حالت کامپیوتر بیشتر ریست می شود ولی طبق مشاهدات شخصی بنده این مشکل باعث خاموش شدن کامپیوتر نیز می شود).
گاهی اوقات از بین رفتن خمیر سیلیکون بین سی پی یو و فن منجر به خاموش شدن کامپیوتر شما می شود.
باز هم خدمت شما عرض کنم که این مشکل (از بین رفتن خمیر سیلیکون) می تواند هم باعث ریست شدن و هم خاموش شدن کامپیوتر شما شود.
در برخی مادربوردهای با تعداد فاز بالا در صورتی که خمیر سیلیکون مستهلک شده باشد یا مشکل از فن باشد کامپیوتر در عرض ۵ الی ۱۰ ثانیه خاموش می شود.
۲ – ایراد در کلید یا همان میکرو سوییچ روشن و خاموش جلوی کیس کامپیوتر :
در واقع مشکل اینجاست که کلید گیر می کند و کامپیوتر شما خاموش می شود.
برای رفع مشکل لازم است دو درب کناری کیس باز شود سپس پیچ ها یا زائده های پانل جلویی کیس باز و کل پانل جلویی کیس را ارام بیرون بکشید. کلید را با احتیاط در بیاورید و چک کنید.
وقتی که کلید از جایش خارج شود می توانید با فشار دادن آن ببینید آیا سیستم روشن می شود یا نه؟
اگر این کلید مشکل داشت می توانید به شکل موقت سیم های کلید ریست را از روی بورد جدا کنید و سیم های آنرا به پین های پانل turn on یا همان پانل روشن خاموش شدن روی بورد وصل کنید.
با این روش بجای فشردن کلید روشن خاموش کلید ریست را فشار دهید تا سیستم روشن شود.
۳ – آسیب رسیدن به پین های CPU :
پین های سی پی یو در اثر دستکاری ها ناشیانه قبلی ویا فشار معیوب شده است و درون سوراخ های سوکت فرو نمی رود (البته در مادربورد های قدیمی).

بیشتر بخوانید  PPTP چیست؟ معرفی پروتکل PPTP VPN

در سوکت های جدید سی پی یو، ممکن است( بنا به دلیلی مانند فشار زیاد )پین های روی سی پی یو با زائده های روی سوکت دقیقا تنظیم نشود. اگر این مورد با شرایط سیستم شما سازگار نیست آنرا کنار می گذاریم.
۴ – ایراد منبع تغذیه(پاور) :
منبع تغذیه دارای دو نوع خرابی است که به مرگ تدریجی و مرگ ناگهانی معروف است .
تکلیف مرگ ناگهانی که مشخص است ناگهان پاور از کار باز می ایستد و دیگر سیستم را روشن نمی کند. .باید آنرا تعویض کنید یا تعمیر.ولی در مرگ تدریجی پاور برای یک لحظه نمی تواند وظیفه برق رسانی را انجام دهد و سیستم شما یا خاموش می شود یا ریست.
این یک هشدار برای شماست زیرا نوسان برق پاور می تواند منجر به آسیب جدی به مادر بورد شود. این عمل ممکن است چند بار در روز برای شما اتفاق بیفتد. بنابراین نسبت به این قضیه کمی نگران شوید.
نکته ۱:
کابل برق که به پشت کیس ( منبع تغذیه) متصل می شود را نیز چک کنید. اتصالی داخلی این کابل نیز ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی مانند خاموش شدن یا ریست شدن شود.
نکته ۲ :
فرض کنید در حالت عادی مثلا تایپ یا مشاهده فیلم با کامپیوتر ، هیچ مشکلی در سیستمتان وجود ندارد و به شکل عادی کار می کند ولی هنگام بازی و یا کار با نرم افزارهای گرافیکی سنگین ، ناگهان کامپیوترتان خاموش یا ریست می شود در اینجا باید ایتدا تست را با یک بازی یا نرم افزار سبک تر و یا قدیمی تر انجام داد اگر همچنان مشکل پا برجاست ایراد در ابتدا به منبع تغذیه، سپس به کارت گرافیک، حافظه یا رم و در نهایت به مادربورد بر می گردد.
نکته ۳ :
خاموش و روشن شدن زمان دار سیستم مثلا هر دو روز یکبار یا سر یک ساعت خاص به احتمال زیاد حاکی از ویروسی بودن سیستم شما یا تنظیمات یک برنامه خاص مدیریت نیرو (power management) است.
یک راه برای آزمایش سلامت پاور
(البته نه صد درصد) این است که آنرا از کیس خارج کنید و به برق شهر متصل نمایید سپس با کمک یک گیره کاغذ و یا یک تکه سیم مفتولی انعطاف پذیر ، دو سیم سبز و مشکی کانکتور ATX پاور را به هم وصل کنید.اگر فن پاور شروع به چرخش کرد به احتمال زیاد پاور شما سالم است ولی باز هم احتمال خرابی وجود دارد.
در صورت عدم چرخش فن ، پاور شما صد در صد خراب است. راستی برای تست سلامت برخی پاور ها علاوه بر اتصال کوتاه بین سیم سبز و مشکی سیم های زرد و بنفش را نیز به یکدیگر اتصال کوتاه میدهند اگر فن پاور شروع به چرخیدن کرد به احتمال زیاد ۹۹ درصد پاور شما هیچ عیبی ندارد.
یادتان باشد اتصال این دو گروه سیم نباید همزمان صورت بگیرد. اول سبز + مشکی و بعد قطع اتصال سپس زرد + بنفش .
۵ – بهم ریختگی در تنظیمات بایوس :
اگر به تنظیمات بایوس وارد هستید . تنظیمات پیش فرض را روی بایوس تنظیم کنید تا به تنظیمات کارخانه یا بهینه ترین حالت برگردد.
۶ –  پورت های یو اس بی جلوی کیس اتصالی دارند:
کابل یو اس بی را از روی بورد جدا کنید. دوباره سیستم را چک کنید.
۷ –  اشکال در مادربورد :
اعم از اتصال کوتاه ، سوختگی داخلی یا خارجی (قابل مشاهده) قطعات الکترونیکی. پاک شدن ناگهانی تراشه بایوس سیستم (به ندرت اتفاق می افتد).
روی مادر بورد را بدقت نگاه کنید ببینید خازن های ماردبورد تغییرشکل نیافته اند مثلا باد نکرده اند.آثار سوختگی می بینید یا خیر. تغییر شکل یا آب شدن قطعات پلاستیکی یا سایر قطعات را مشاهده می کنید؟ بوی سوختگی های قطعات الکترونیکی را می توانید حس کنید یا خیر ؟
اگر یکی از این اتفاقات افتاده باید قطعات معیوب توسط یک تعمیرکار ماهر تعویض شود.
گاهی اوقات معیوب شدن قطعات الکترونیکی ریز معروف به قطعات SMD روی مادربورد کامپیوتر شما خاموش می شود.این بحث کمی تخصصی می شود ولی در صورتی که راه های گفته شده برای تست مادربورد شما جواب نداد باید تعمیر شود.
بهرحال اگر مشکل در این بخش بود دیگر از شما به عنوان یک کاربر عادی کاری بر نمی آید.
نکته : در صورتی که کامپیوتر شما خاموش شد و دیگر روشن نشد.خوب است قبل از هر کاری یکبار عملیات clear cmos (پاکسازی سیموس ) را انجام دهید .کافی است باطری بایوس را برای ۳ الی ۵ ثانیه از محل خود خارج کنید و دوباره جا بزنید.
۸ – ویروس :
برای حل این مشکل نصب یک آنتی ویروس و اسکن کل سیستم توصیه می شود.)
در صورتی که کامپیوتر شما در دفعات بعدی روشن شدن، به شما آنقدر فرصت می دهد تا انتی ویروسی را روی سیستم نصب نمایید و کل سیستم را اسکن کنید ، حتما یک بار این کار را انجام دهید و نتیجه را ملاحظه فرمایید.
 
در غیر این صورت باید از عمل شنیع و مضر !!! هارد به هارد (البته در سیستم های قدیمی) استفاده کنید و هارد خود را به سیستم دیگری متصل نمایید و توسط سیستم دوم، هارد خود را ویروس کشی کنید.
اگر هم هارد شما از نوع ساتا است باید آنرا به یکی از درگا های ساتا روی مادربورد وصل کنید و بعد از شناسایی اقدام به ویروس کشی کنید.
۹ – کثیفی اسلات های رم :
یکی دیگر از دلایل ریست شدن دستگاه شما می تواند به دلیل کثیف شدن اسلات های رم باشد. از یک دستگاه دمنده (blower ) برای نظافت درون کیس استفاده کنید اگر این دستگاه را در اختیار ندارید از یک اسپری خشک نظافت که معمولا در فروشگاه های الکترونیک موجود است می تواند استفاده کنید.
اگر هم حال و حوصله بیرون کشیدن مادربورد از کیس را دارید .بعد از خروج مادرببورد از کیس آنرا با تینر فوری بشویید و مدت ۲۴ ساعت آنرا را به حال خود رها کنید تا خشک شود.
یکی دیگر از مشکلات خاموش شدن و روشن نشدن کامپیوتر شما به دلیل آسیب دیدن چیپ IO (ورودی خروجی) است . حال این سوال مطرح می شود که چیپ ورودی خروجی چه ربطی به روشن شدن کامپیوتر دارد؟
باید عرض کنم که دارد زیرا تامین ولتاژ بسیاری از قطعات رایانه به عهده این چیپ است یا بهتر است بگویم ولتاژدهی اولیه به بسیاری از قطعات به عهده این چیپ است که معمولا با مارک ITE ، Winbond و… روی مادر بورد مشاهده می شود.
مسلما تعویض این چیپ از عهده کاربران خارج است و باید به تعمیرکاران ماهر سپرده شود .
یکی دیگر از قطعاتی که سبب روشن نشدن کامپیوتر می شود پل جنوبی مادربورد یا south bridge یا ICH است .
که معمولا روی آن یک heat sink یا گرماگیر نصب شده است .در اکثر مادربوردها دو چیپ وجود دارند که گاهی هر دو دارای هیت سینک هستند .آن چیپی که به سی پی یو نزدیکتر است به پل شمالی و دیگری که دورتر است به پل جنوبی معروف است .
 
در نهایت به شما توصیه میکنیم حتما سیستم را به یک سخت افزار کار مطمن معرفی کنید تا سیستم شما چک اپ شود .
همچنین شما میتوانید از قابلیت جدید وب سایت استفاده کنید , به صورتی که اگر قصد دارید سوال شما در سریع ترین زمان ممکن پاسخ داده شود میتوانید بسته زیر را تهیه کنید .
بسته پاسخگویی سریع
برای این کار میتونید با یک ثبت نام رایگان در سایت قسمتی را در پایین همین مطلب باز کنید که امکان تکمیل و یا پاسخگویی به ما را برای شما فراهم میکند و تیم ما میتواند مشکل شما را پیگیری کرده و راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند.
لینک ثبت نام
باتشکر,
تیم پشتیبانی